In goud beleggen: een goed idee?

goud beleggenWanneer je een bepaald kapitaal hebt verzameld, kan je het gewoon op de bank laten staan of je kan ervoor kiezen om het te beleggen. Dat betekent dat je het kapitaal investeert in de hoop dat je er in de toekomst financieel voordeel uit zal halen. Zo kan je bijvoorbeeld beleggen in goud. Dat doe je door te investeren in goudstaven of gouden muntstukken.

Beleggen in goud, maar ook in andere edelmetalen zoals zilver, is altijd populair geweest omdat de prijs gewoonlijk relatief stabiel blijft. Bovendien geeft het nogal wat mensen een veilig gevoel. Zeker in tijden van crisis zien veel mensen hun kapitaal liever in tastbare vorm. Door de populariteit van beleggen in goud en zilver is het ook een pak gemakkelijker geworden om dat te doen. Zo kan je bijvoorbeeld snel edelmetalen kopen en verkopen via het internet.

In het beste geval kunnen de goudkoersen in sneltempo omhoog gaan. Dat was bijvoorbeeld het geval in 2010. De prijzen van goud en zilver stegen toen respectievelijk 25 procent en 65 procent. Het was dus een ideaal jaar voor het kopen en verkopen van goud.

Voor 2011 verwachten specialisten geen dergelijke klim, maar eerder een periode van consolidatie. Toch is een stijging tegen het einde van het jaar niet uitgesloten. Als je wil beleggen in goud, is het zeker geen slecht idee om eerst een specialist te raadplegen.