Kopen en verkopen van goud

Kopen verkopen goud Zoek je een goede belegging  voor je geld? Heb je al eens gedacht aan het kopen en verkopen van goud? In dit artikel vind je een aantal voor- en nadelen.

De prijs van goud wordt uitgerekend in dollar per ounce. Dit wil zeggen dat je dus rekening moet houden met de dollarkoers bij het kopen en verkopen van goud. Deze koers kan nogal schommelen, dus het is zeker van belang om die koers goed in de gaten te houden. De prijs van goud kan ook nogal variëren. Het is dus van belang een moment af te wachten waar de prijs van goud laag staat om goud aan te kopen en een moment waar de prijs hoog staat om te verkopen. Om dit moment correct in te schatten is het raadzaam de koers in de gaten te houden via de diverse sites die hiervoor bestaan en de evolutie van de koers te bekijken.

Eens je een goed moment hebt gevonden, moet je ook weten welk goud je wil aan- of verkopen: goudstaven, gouden munten of sieraden? Goudstaven hebben het nadeel dat ze direct zeer duur zijn. Ze bevatten immers 99,5% fijn goud. Gouden munten zijn gemakkelijker te kopen en verkopen. Ze worden door regering uitgegeven als beleggingsobject. Sieraden zijn iets moeilijker te prijzen. Het gewicht en het goudgehalte moeten worden berekend, maar ook de creatieve waarde van het sieraad moet worden meegerekend in de prijs. In dit geval contacteer je best een specialist.