Wat met oud goud?

oud goudWil je je oud goud zoals sieraden of uurwerken verkopen?  Wat zijn dan je opties? Eerst en vooral is het belangrijk te weten wat je oud goud waard is. Hiervoor ga je best bij een juwelier of goudhandelaar te rade. Zij bepalen dan de waarde van het goud in gram per euro. Zo loop je niet het risico opgelicht te worden. Eens je de waarde kent, kun je kiezen wat te doen met het goud.

Je kan je goud uiteraard omruilen voor geld. Dan betaalt de handelaar de prijs van het goud in je sieraad. Dit is de beste optie als je geld nodig hebt. Je kan je goud ook laten hersmelten tot een nieuw juweel. Je betaalt dan enkel de werkuren en toegevoegde grondstoffen. Dit wordt vaak gedaan als het gaat om een erfstuk. Als je het sieraad dat je hebt geërfd niet mooi vindt, is dit een manier om toch je erfstuk te behouden en te dragen.

Verder kun je met je goud ook beleggen in nieuw goud. Hierbij ruil je dan je sieraad voor goud in muntstukken. Deze belegging kan na verloop van tijd meer opleveren door de wisselende goudkoersen. Voor deze optie moet je uiteraard goed op de hoogte zijn van de goudkoersen en kennis hebben van beleggen. Zo vergroot je de kans dat je financieel voordeel uit de belegging zult halen.